Motion Detection دوربین مدار بسته،
زمان هایی پیش می آید که یک منطقه از یک مکان خاص را برای نظارت انتخاب می کنید و قابلیت تشخیص حرکت را در دوربین مداربسته فعال می نمایید. این قابلیت در اکثر محصولات نظارتی جدید اعم از آنالوگ HD و دیجیتال وجود دارد و برای استفاده از آن می توان از طریق پنل تنظیمات دستگاه اقدام نمود.
نحوه عملکرد قابلیت تشخیص حرکت
تشخیص حرکت در دوربین هایک ویژن یک مفهوم ساده به نظر می رسد. تمام کاری که در آن انجام می شود مقایسه تغییرات صورت گرفته در یک فریم نسبت به فریم بعدی است. به عنوان مثال، وارد شدن یک توپ سفید متحرک به تصویر که می تواند باعث به کار افتادن زنگ هشدار گردد. در این روش به صورت پی در پی تصاویر مورد مقایسه قرار می گیرند و اگر در تعداد کافی و مشخصی از پیکسل های موجود در فریم ها تغییری رخ دهد، نرم افزار دوربین حرکت را تشخیص داده و هشدارهای لازم را به شما می دهد.
مزایای استفاده از تشخیص حرکت Motion Detection
صرفه جویی در هزینه ها: شاید کمی دور از ذهن به نظر برسد اما در صورت عدم استفاده از این نوع از دوربین ها شاید مجبور به استخدام فردی برای اهداف نظارتی خود باشید شخصی که همواره باید بر تغییرات صورت گرفته در دوربین ها نظارت داشته و اطلاع دهد. طبیعی است که شما مجبور به پرداخت دستمزد به این فرد هستید.
صرفه جویی در زمان: اغلب اوقات زمان زیادی صرف نظارت بر اموال در برابر نفوذ افراد می شود. اما با استفاده از دوربین های تشخیص حرکت، می توان در زمان خود صرفه جویی نمود و وقت خود را صرف اهداف بهتری در شرکت خود کرد. دوربین همیشه می تواند در حالت آماده به کار باقی بماند و هنگامی که یک شی یا انسان را حس کند، به طور خودکار شروع به ضبط می کند، چند دقیقه بعد وقتی حرکتی انجام نمی شود، دوربین ضبط را متوقف کرده و به حالت آماده به کار بر می گردد. شما هر زمان که بخواهید می توانید به دستگاه مراجعه نموده و تصاویر ضبط شده را مشاهده نمایید.
عملکرد حفاظتی بهتر: اگر عملکرد دوربین های معمولی را با دوربین های تشخیص حرکت مقایسه نمایید، متوجه خواهید شد که دوربین های با قابلیت تشخیص حرکت امنیت بیشتری را فرآهم می کنند. چه در حفاظت از خانه خود و چه در محل کار خود از آنها استفاده نمایید، این نوع از دوربین ها بهترین گزینه هستند.
کارایی بالاتر: کارایی دوربین های تشخیص حرکت بسیار بالاتر از سایر انواع دوربین مداربسته معمولی است. این امر به این دلیل است که دوربین تنها صحنه های مهم را ضبط می کند. و تنظیمات آن به گونه ای است که پس از تشخیص شروع به ضبط می کند. این بدین معنی است که آلارم در صورت ضرورت فعال می گردد. مزیت آن این است که فضای کمتری از هارد اشغال شده و فقط صحنه هایی را که لازم است ثبت می کند.
معایب استفاده از تشخیص حرکت Motion Detection
یکی از معایب تشخیص حرکت Motion Detection در دوربین مدار بسته این است که در واقع دوربین ها در اصل حرکت در تصویر را تشخیص نمی دهند، بلکه تنها تغییرات در تصویر را تشخیص می دهند. برای مثال چنانچه نوری از چراغ در تصویر بیفتد دوربین آن را تغییر (حرکت) تشخیص داده و شروع به ضبط می کند.
فعال نمودن قابلیت تشخیص حرکت
سیستم تشخیص حرکت در دوربین های مداربسته امروزه بسیار پیشرفته تر شده است. و می توان تنظیمات آن را هم در دوربین و هم در نرم افزار مدیریت تصاویر هایک ویژن (VMS) فعال نمود. تشخیص آنکه مقدار تغییرات در حد لازم و کافی برای ایجاد آلارم هست یا خیر بستگی به میزان یا درصد حساسیت یا Sensivity موجود در تنظیمات آن دارد.
درصد Sensivity به تغییرات نور در پیکسل ها بستگی دارد. درصد Sensivity بالاتر نسبت به تغییرات جزئی تر حساس بوده در حالیکه درصد Sensivity پایین تر برای تغییرات بزرگ تر در تصویر بکار می رود از طرف دیگر، درصد پیکسل هایی که دچار یک تغییر شده اند نیز مهم است. اگر شما در حال نظارت بر یک درب هستید، تعیین میزان حساسیت روی 50?، در صورت ورود یک سوژه بزرگ در ابعاد یک انسان به اتاق باعث ایجاد هشدار می گردد.